Na traktorjih, opremljenih s snežnimi plugi, se običajno uporabljajo montažni sistemi DIN 76060 plošče velikosti A/5 ali B/3 in 3-točkovni sistemi. Ti montažni sistemi med seboj niso združljivi.

Primer: Če ima traktor velikost montažne plošče A/5, je ta sistem primeren samo za priključke z velikostjo montažne plošče A/5. Vsi priključki z velikostjo B/3 brez predelave ali uporabo raznih adapterjev, so za ta traktor, neuporabni.

Zakaj bi bili omejeni pri izbiri novih ali rabljenih priključkov na velikost montažnih plošč?

V podjetju Riko Ribnica vam ponujamo rešitev montaže dva v enem. Nova univerzalna plošča na vozilu je lahko primerna za montažo obeh vrst priključkov. Sam poseg pa zahteva manj kot minuto časa.

Univerzalna montažna plošča na vozilu ima izreze za vrtljive vijake in dodatne navoje za obe velikosti. Edina sprememba, ki je potrebna za spreminjanje velikosti plošče iz B/3 na A/5, je ta, da je potrebno priviti dve ploščici s štirimi vijaki M10 na mestih, kjer se prilegata nosilna kavlja.

Univerzalna DIN 76060 montažna plošča na traktorju CASE Farmall 95C je nastavljiva po višini in je izdelana z dodatno spodnjo ojačitvijo. Spodnja ojačitev porazdeli sile po celotnem podvozju traktorja, ki nastanejo pri pluženju snega kar posledično zmanjša obremenitve na sprednji del traktorja.

Univerzalna DIN 76060 montažna plošča

Univerzalna DIN 76060 montažna plošča

Za pogon plugov in drugih priključkov je bila izdelana tudi hidravlična inštalacija (hidravlične cevi s hidravličnimi hitrimi spojkami, elektromagnetni ventili, …), upravljanje pa se izvaja preko krmilne palice.

Univerzalna DIN 76060 montažna plošča
Univerzalna DIN 76060 montažna plošča

Oprema na traktorju:

Univerzalna DIN 76060 montažna ploščaUniverzalna DIN 76060 montažna plošča