Zimske razmere so pogosto izziv za vzdrževanje cest in površin, zato je izbira prave opreme za zimsko službo ključnega pomena. V tem zapisu bomo predstavili odlično kombinacijo za učinkovito odstranjevanje snega.

Traktor New Holland T5 115 je opremljen z montažno ploščo in povezavo na zadnji most, kar omogoča enostavno namestitev snežnega pluga. Elektro krmiljenje pa poskrbi za lahkotno upravljanje snežnega pluga med delom.

Snežni plug SPG 291 je zasnovan tako, da olajša delo in zagotavlja učinkovitost. Opremljen je s podpornimi tekalnimi kolesi, ki omogočajo stabilnost in boljšo vodljivost. Gabaritna signalizacija s zastavicami poveča vidljivost traktorja med delom, medtem ko nastavljiva protisnežna zavesa preprečuje pršenje snega na nezaželene površine.

Za potrebe posipanja med zimsko službo je traktor opremljen s posipalnikom tipa TP 9 SNK. Ta zmogljiv posipalnik omogoča različne načine posipanja, od rotacijskega preko krožnika z dosegom 2-6 m, do klasičnega gravitacijskega posipanja v želeni širini. Uporabljajo se lahko različni materiali za posipanje, kot so sol, pesek ali mešanica 4-8 mm.

Krmiljenje posipalnika je preprosto in učinkovito s krmilnim pultom iCom. Ta omogoča različne funkcije, kot so začetek in ustavitev posipanja, nastavitev količine in širine posipanja ter vklop in izklop delovnih luči in rotacijskih luči. Prav tako je možno simetrično posipanje levo in desno. V primeru, da je posipalnik opremljen z možnostjo vlaženja, se lahko tudi dozira tekočina med posipanjem.

Dotični posipalnik je povezan s hitrostnim signalom traktorja, kar omogoča potno odvisno posipanje. To pomeni, da je količina posipanja neodvisna od hitrosti traktorja, kar prispeva k enakomerni in učinkoviti porazdelitvi posipanega materiala.

Traktor za zimsko službo

Za zagotavljanje varnosti in nemotenega prometa v zimskih razmerah je ta kombinacija traktorja in snežnega pluga z odličnim posipalnikom idealna izbira za učinkovito zimsko službo. Ne glede na zahtevnost vremenskih razmer, bo ta oprema kos izzivom in poskrbela za prehodne poti ter površine, varne za vse udeležence v prometu.