Tehnične specifikacije

Masa ≅1,0 t
Upravljanje Daljinski upravljalnik
Napetost Akumulator 12/24 V
Hitrost 80 km/h
Namen uporabe Zaščita delovnih mest na cestah

Opis

TTMA (Towed Truck Mounted Attenuators) so mobilni sistemi za ublažitev trčenja. TTMA s signalno tablo se uporablja kot varnostni element v cestnem prometu za zmanjševanje posledic prometnih nesreč in preprečevanje poškodb oziroma zmanjševanje njihove resnosti na cestah kategoriziranih kot avtoceste (AC) in hitre ceste (HC).

TTMA je zaščitna blazina 3. stopnje preizkusa trka (TL-3), zasnovana za uporabo s podpornim tovornjakom v stoječih in v premikajočih se delovnih območjih na cestah. TTMA je eden izmed najnaprednejših blažilcev trka na tržišču, ki pri uporabi z vlečnimi vozili za težke tovore zagotavlja visoko stopnjo zmogljivosti in obenem ne zahteva spreminjanja vlečnega vozila.

Način delovanja blažilnikov trka TTMA

TTMA uporablja patentirano tehnologijo pokanja cevi za distribucijo energije iz vozila, ki povzroči trčenje. Ko koničasti kolut s kvadratnim prečnim prerezom potisne v kvadratno cev z manjšimi notranjimi merami, se kolut pritisne ob notranjost cevi. Zunanje sile, ki delujejo znotraj cevi, koncentrirajo pritisk na kote in tako ustvarijo nadzorovano pokanje jekla. Ko kolut nadaljuje, se cev razcepi na štiri ploščate kovinske trakove, ki jih razširjeni del koluta zaviha navzven.

Dodatna varnost pri tehnologiji TTMA je dejstvo, da se lahko vrti. Pri konkurenčnih blažilcih za tovornjake se uporabljajo zadrževalni sistemi za vrtenje, ki blažilcu preprečujejo, da bi se vrtel, TTMA pa priklopniku to omogoča. Z omenjeno tehnologijo je sistem ves čas poravnan z vozilom, ki povzroča trk, kar poveča porazdelitev energije. Zaradi omenjenega inovativnega pristopa k obvladovanju energije je TTMA edini sistem, ki je uspešno prestal neobvezne preizkuse odstopanja in kotne preizkuse.

Prikaz delovanja blažilnikov
Prikaz delovanja blažilnikov

Servis
in podpora

Zavedamo se, da le hitra in strokovna pomoč zagotavlja učinkovito delo z našimi izdelki. Zato veliko pozornost posvečamo poprodajnemu sodelovanju. Dobro opremljena servisna služba zagotavlja, da vaše delo poteka nemoteno v vseh letnih časih. V zimskem času pa vam zagotavljamo tudi 24 urno asistenco in vam nudimo pomoč tudi v najtežjih razmerah...

Prijava v
Riko Portal

  • Naročilo rezervnih delov
  • Vsi dokumenti na enem mestu
  • Prednostna obravnava pri naročilih
  • Direkten dostop do prodajnega osebja