8. Mednarodni Dan Kompostiranja, 7. septembra 2023 pri MA48 – Kompostarna Lobau v Dunaju

Združenje za kompostiranje in bioplin v Avstriji vas vabi na razstavo panoge v Lobau v Dunaju. Tukaj bodo predstavljene inovacije, postavljene bodo nove smernice, in predstavljale se bodo nove vizije. V Avstriji se vsako leto iz približno 404 kompostarnih obratov pridela kompost iz približno 1,56 milijona ton bioloških odpadkov. Razvoj novih tehnologij prek inovativnih partnerstev je omogočil dosedanji napredek na področju kompostiranja. Vodilni ponudniki bodo mednarodni javnosti predstavili mobilne stroje za drobljenje biomase, najnovejše tehnike iz področja premetavanja, sejanja, meritev različnih parametrov, regulacije, manipulacije ter prevoza.

Oglejte si  proizvode razstavljalcev. Dogodek je namenjen  upravljavcem obratov, obdelovalcem odpadkov, združenjem za ravnanje z odpadki, kmetom, izvajalcem storitev, načrtovalcem, proizvajalcem, ljubiteljem komposta ter komercialnim podjetjem.

Naše partnersko podjetje Doppstadt pa bo predstavilo svoj nov visoko zmogljiv drobilnik INVENTHOR 6.2 z optimiziranim zložljivim lijakom za lažje dodajanje materiala. Poleg tega bo prikazana tudi preizkušena tehnologija sejanja v kombinaciji s bobnastim sitom SM 620.2 pred separatorjem gostote HDSS, kar omogoča zanesljivo ločevanje materialov na osnovi gostote na vodni osnovi, vključno s prelivom kompostnega sita. Več o izdelkih Doppstadt na: https://rikoribnica.com/kategorije/eko-program/program-doppstadt/

Na letošnjem mednarodnem praktičnem dnevu za kompostiranje bo petič podeljen KompOskar. Kdo proizvaja najboljši kompost v Avstriji?

Pravilno kompostiranje je pomemben in logičen gradnik za trajnostno in podnebno nevtralno prihodnost!

Na kanalu na YouTube lahko ogledate videoposnetke prejšnjih IPT.

Pomembne informacije za prihod:

Opozarjamo vas, da v neposredni bližini (dovozna cesta ipd.) ali neposredno pri kompostarni MA 48 v Lobau NI parkirnih mest.

Naslednja, edina pogojna možnost parkiranja (POZOR: parkirna nalepka in cone prepovedi parkiranja) je na Raffineriesstrasse, ki je od kompostarne oddaljena približno 3 km.

Zato je KBVÖ najela prevoz za Praktikertag, tako da se lahko vsi obiskovalci odpeljejo od postajališča Donaustadtbrücke na U2 neposredno do objekta in seveda nazaj po koncu dogodka.

Seveda obstaja tudi možnost, da za parkiranje avtomobila uporabite objekt Park-and-Ride v Donaustadtbrücke. Vendar tudi to možnost **odsvetujemo**, saj ta parkirna hiša ni zelo velika in tam parkira že marsikateri dnevni promet. Zato vas prosimo, da pridete JAVNO ali, če je možno, s skupnim prevozom.

Prihod z Westbahnhofa (pribl. 30 minut):

Od Westbahnhofa z U3 do Stephansplatz -> U1 do Praterstern -> U2 do Donaustadtbrücke

Prihod z glavne železniške postaje (pribl. 25 minut):

Od glavne postaje z U1 do Praterstern -> U2 do Donaustadtbrücke

Praktikertag prevoz vas bo nato odpeljal neposredno do obrata za kompostiranje in nazaj.

Zato vas prosimo za pozornost! Hvala vam.